Geld pinnen


ATM's:
De pin-automaten op Bali werken nagenoeg hetzelfde als de geldautomaten in Nederland. Er is echter één klein maar belangrijk verschil. Hier krijgt u uiteindelijk éérst het geld en later pas uw pasje retour. Vaak kun je meerdere keren na elkaar geld pinnen zonder dat tussendoor het pasje steeds opnieuw in de automaat gestoken hoeft te worden. U krijgt dus nadat het geld uit de gleuf is altijd de vraag "Wilt u nóg een transactie?".
Kiest u voor "Nee" dan pas komt je pasje retour. Kiest u voor "Ja" dan kunt u opnieuw pinnen. (tot 6.000.000 max)
Let op !  Als u de vraag hélemaal niet beantwoordt dan wordt het pasje ingeslikt
en moet u het op het hoofdkantoor terug gaan halen na een paar dagen. Wees snel met het beantwoorden van de vraag "Ja" of "Nee" nog meer pinnen!!!
Als u dit overkomt bij een losse ATM ergens op straat (niet bij de bank zelf) dan wordt meteen bij het inslikken van uw pasje deze versnipperd en heeft u helemaal niets meer....!!!!

Pin dus nooit bij een losse automaat.

BNI bank :
Deze bank bevindt zich dicht bij de Sindu-avondmarkt. U kunt hier maximaal 2.000.000 ineens pinnen en dat dan 3x na elkaar. Bewaker bij de deur.

Permata bank:
Deze bank bevindt zich voorbij de Hardy's Supermarkt, schuin tegenover Restaurant Downtown in de hoofdstraat. Deze automaat geeft 3.000.000 ineens en dat dan max. 2x na elkaar.

Verder vindt u vaak een ATM in de wat grotere supermarkten. Deze geven vaak slechts per transactie niet meer dan 1.000.000 tot 1.500.000 per keer. De bankkosten zijn net zo hoog of u hier nu 1 milj pint of bij de Permata ATM ineens 3 milj.  Bovendien is het bij deze ATM's mogelijk dat uw pasje ingeslikt wordt en wordt versnipperd.
Lees tekst "ATM" boven aan deze pagina.

Delen

Een heerlijke vakantie in een onvergetelijke villa......