Toeristen belasting in Sanur

Er wordt op Bali toeristen-belasting berekend maar omdat u niet in een hotel verblijft maar in een particuliere villa is  de betaling van deze tax anders geregeld lees aandachtig de overige tekst op deze pagina ....

In de hotels in Sanur wordt de toeristen-belasting berekend en afgedragen door de Hotel-receptie. Zij scannen uw paspoort en regelen verder alles zoals het geregeld is met de overheid. Omdat u in een particulier huis woont tijdens uw vakantie hoeft u geen toeristenbelasting te betalen maar een registratie-tax. Er moet iemand van onze staff naar het politiebureau om u te registreren.

U dient zelf vooraf, dus hier in Nederland al, een kopie te maken van uw paspoort. Wij vinden het belangrijk dat u daarbij uw sofinummer onzichtbaar maakt. (Bij nieuwe paspoorten staat dit nummer op de achterzijde en hoeft u dit niet onzichtbaar te maken) U brengt de kopie mee naar Bali en zorgt dat deze in uw handbagage zit. Schrijf op de kopy ook de datum van aankomst en de vertrekdatum. (in het engels arrival en departure) Bij aankomst op het vliegveld in Denpassar kunt u al de eerste rupiah's pinnen bij een van de ATM's. Let op, u dénkt dat u veel geld in handen heeft, maar u hebt het mis. IDR 1.000.000 lijkt veel maar is slechts €65. U heeft minimaal IDR 200.000 nodig voor de taxi-rit van onze chauffeur mr. Ketut en IDR 100.000 / p.p. voor de registratie tax. Bij aankomst in het huis rekent u met de chauffeur uw taxirit af in Rupiah's en u geeft hem IDR 100.000 / p.p. (nog geen €7 p.p.) én de kopy van alle paspoorten. Hij gaat voor u naar het politiebureau in Denpassar en registreert daar uw verblijf. Na enkele dagen zal hij u het betreffende ducument bezorgen. Tijdens uw verblijf kan de politie bij een controle vragen naar dit formulier en moet u dit kunnen tonen. U dient het formulier dus eigenlijk altijd bij u te hebben. (wij hebben dit echter nog niet eerder meegemaakt)

Het komt voor dat andere toeristen u vertellen dat het onzin is en dat het helemaal niet hoeft. Laat u echter niets wijsmaken, de overheid wil gewoon weten wie-wat-waar zit bij calamiteiten, registratie is echter door de overheid écht verplicht. Wij weten ook dat andere huizenbezitters deze moeite niet nemen maar wij willen graag onze verantwoording nemen en werken volgens de regels. En tenslotte, het is slechts IDR 100.000 p.p. voor het hele veblijf ongeacht het aantal dagen, ook als u een hele maand vakantie op Bali heeft. Een koopje dus want de toeristen belasting via een hotelkamer is per dag per gast en dus bij een wat langer verblijf zeker duurder. 

Het registreren is NIET optioneel maar ABSOLUUT VERPLICHT

Delen

Een heerlijke vakantie in een onvergetelijke villa......